Terapija

U Body Balance studiju imamo u ponudi program terapija namijenjen pojedincima koji imaju neku problematiku sa mišićno-koštanim sustavom. Cilj nam je ponovna uspostava funkcionalnog pokreta i pokreta bez boli.

FUNKCIONALNA PROCJENA I FIZIO PREGLED

Provodimo procjenu stanja mišićno-koštanog sustava. Procjenjuje se postura i stanje tijela te se na temelju toga određuje terapija i slaže program prilagođen pojedincu.

MASAŽE

U ponudi imamo klasičnu masažu i terapijsku masažu.

Terapijska masaža se sastoji od masaža sa manipulativnim i korektivnim tehnikama zavisno od stanja klijenta.

SPECIFIČNE FIZIO PROCEDURE:

KINEZITRETMAN

Sastoji se od programa korektivnih vježbi i specijalnih tehnika prilagođenih individualnim potrebama klijenta i stanja njegovog lokomotornog sustava.

NKT- Neurokinetic therapy

Neurokinetic therapy je oblik procjene i terapije koja kombinira primjenu teorije motorne kontrole, neuroznanosti i funkcionalne anatomije u svrhu pronalaženja disfunkcionalnih obrazaca pokreta koji su pohranjeni u mozgu u centru za pokret. NKT identificira mišićnu neravnotežu u tijelu koristeći jedinstvene protokole kako bi se utvrdilo koji su mišići inhibirani a koji mišići kompenziraju za njih te na temelju toga određujemo specifični tretman i korektivne tehnike da bi uspostavili pravilan obrazac pokretanja.

MIOFASCIJALNA TEHNIKA

Miofascijalna tehnika je tehnika rada na fascijama. Fascija je tanka ovojnica koja se proteže kroz cijelo naše tijelo. Građena je od nekoliko slojeva vlakana koji tvore sustav mreže koji obavija cijelo naše tijelo, obavija i odvaja svaki organ, mišić, kost, živac i krvnu žilu u našem tijelu . Ona nas povezuje i ima protektivnu ulogu u našem tijelu. Obavija se oko svakog pojedinog dijela, razdvaja ih i omogućava strukturama da nesmetano kližu tijekom pokretanja.

Pomoću specifičnih tehnika možemo djelovati na nju i uspostaviti ravnotežu u tijelu. Opustiti napeti dio, smanjiti bolnost i uspostaviti pokretljivost u tijelu.

BOWEN TEHNIKA

Bowen tehnika je manualna terapijska metoda koja koristi pokrete na mekim tkivima na određenim dijelovima tijela u svrhu rješ¡avanja biomehaničkih poremećaja.
Pomoću nje djelujemo na cijelo tijelo i dovodimo do njegovog balansiranja.
Možemo je koristiti kod raznih mišićno koštanih stanja, neuroloških stanja, reumatskih oboljenja i svih stanja kod kojih želimo dovesti tijelo u balans i otpustiti bol.

EMMETT TEHNIKA

Emmett tehnika je jedinstven oblik terapije koji koristi lagani pritisak prstima na određene točke na tijelu koje se po autoru tehnike Rossu Emmettu nazivaju Emmett točke. Emmett točke su mjesta preklapanja senzornih ili receptornih i mišićnih točaka.

Preko pritiska na te točke djelujemo na otpuštanje ili aktivaciju mišića zavisno o stanju samog mišića (da li je on inhibiran ili facilitiran).
Djelujemo na otpuštanje mišićne i fascijalne napetosti, potičemo lučenja prirodnih endorfina, poboljšavamo cirkulaciju i limfnu drenažu.
Možemo je koristiti u kombinaciji s drugim tehnikama ili samostalno jer je Emmett Tehnika učinkovita i djelotvorna terapija i kada se primjenjuje sama za sebe.

Emmett metodom uklanjaju se pohranjeni loši obrasci pokretanja preko različitih struktura središnjeg živčanog sustava što dovodi do reprogramiranja i ponovnog uspostavljanja ravnoteže u tijelu stvaranjem novih obrazaca kretanja bez boli.

PNF koncept

Proprioceptive Neuromuscular Facilitation (PNF) je oblik terapije pokretom koji potiče ili olakšava rad mišića, ponovno uspostavlja njihovu funkciju i smanjuje bolnost. PNF metoda bazirana je na tome da svaki čovjek, uključujući i one s poteškoćama, ima neiskorištene psihofizičke mogućnosti (Kabath 1950).

To je integrirani pristup gdje je tretman usmjeren na cijelo tijelo a ne samo na područje gdje je problematika. Pristup je usmjeren na ono što pojedinac može učiniti i preko toga dobivamo pokretljivost u djelu koji je blokiran. Primarni cilj tretmana je pomoći osobi da postigne svoj maksimalni stupanj funkcionalnosti.

LIMFNA DRENAŽA APARATOM Move 6 sport

Limfna drenaža (ili kompresijska masaža, limfna masaža, presoterapija ili pneumatska kompresijska terapija) je bezbolan, neinvazivan i opuštajući fizioterapijski postupak. Limfnom drenažom aktivira se tok limfe kroz limfne puteve i tako čistimo tijelo od nakupljene tekućine i štetnih produkata metabolizma.

U našem studiu možete napraviti limfnu drenažu pomoću aparata CARE PUMP move 8/sport koji radi po principu pneumatske kompresije odnosno koristi pritisak u obliku valova koji rade mehaničku kompresiju i tjeraju zaostalu limfu prema limfnim čvorovima i tako čisti naše tijelo od toxina. Metoda je vrlo ugodna i bezbolna.

Dobrobiti limfne drenaže:

  • Aktivira protok limfne
  • Smanjuje edem
  • Poboljšava curkulaciju
  • Potiče regeneraciju tkiva
  • Podiže imunitet
  • Smanjuje bolove u mišićimaa nakon dugotrajnih treninga
  • Smanjuje pojavu celulita i potiče njegovu razgradnju
  • Djeluje opuštajuće na cijelo tijelo

TECAR TRETMAN

TECAR terapija je inovativni tretman radiofrekvencijom u području fizikalne medicine i rehabilitacije.

Tecar aparatom vršimo energetsku aktivnost  na dubokim i na površinskim tkivima, dobivajući endogenu biostimulaciju koja potiče biološke procese u organizmu i trenutačno poboljšava stanje korisnika.

Koristi se u liječenju trauma mišićno–koštane sustava, kod raznih bolnih akutnih i kroničnih stanja, u kozmetičkim regenerativnim tretmanima, za pomlađivanje kože i u anti-celulitim tretmanima.

Pomoću aparata je moguć transdermalni bezbolni unos lijeka pomoću N-FI infiltration metode. Rehabilitacijska metoda N-FI (infiltracija bez igle) temelji se na korištenju medicinske tehnologije u kombinaciji s biokemijskom komponentom (raznim ljekovitim kremama i gelovima) s ciljem liječenja akutnih i kroničnih patologija.